میکروفون ۲

میکروفون ها چگونه کار می کنند؟

                                    microphone

میکروفون خازنی

میکروفون خازنی دستگاهی است که عمل آن تابع تغییرات ظرفیت الکتریکی بین یک صفحه ثابت ویک دیافراگم است که خیلی محکم از اطراف کشیده شده باشد. تکمیل این میکروفون در سال 1917 بوسیله ونت را می توان اساس وپایه مهمی درتاریخ الکتروآکوستیک جدید شناخت وسالهای درازی این نوع میکروفون به عنوان یک دستگاه صوتی که دارای خصوصیتهای برجسته باشد پذیرفته همگان بوده است. با این وجود میکروفون خازنی نقص های متعددی دارد؛ از جمله این که امپدانس درونی آن بسیار است وبواسطه همین خاصیت لازم می شود که در موقع استعمال، آنرا با یک تقویت کننده مقدماتی به طریقی بسیار نزدیک همراه سازند واین امر سبب می گردد که در داخل امپدانس فوق العاده زیادی که برای تریدون میکروفون با تقویت کننده مقدماتی لازم است تولید نوفه گردد.

برای این میکروفون یک ولتاژ پلاریزه کننده که بتواند در فاصله 200تا400 ولت تغییر کند لازم است واین ولتاژ را یا باید از باتری گرفت ویا بوسیله یک دستگاه  مستقیم کننده،که بازده شان بوسیله صافی خیلی خوبی تصفیه شده باشد تامین کرد. به خاطر همین نقصها بجای استعمال میکروفون خازنی میکروفون های بلور دار یا میکروفون های الکترودینامیک را در بسیاری از دستگاههای صوتی بکار می برند. ولی کاربرد زیاد آن به عنوان دستگاه استاندارد اولیه جهت تنظیم اسبابها در پژوهشهای آکوستیکی بواسطه دقت زیادی است که این میکروفون در موقع ضبط صوت دارد و از اینرو هنوز برای تایید تجزیه وتحلیلهای تجربی مورد استفاده  قرار می گیرد.

از آنجا که امپدانس درونی میکروفون از نوع ظرفیت است ، اثر اولیه عمده ظرفیت کابل این است که بدون حذف بعضی از فرکانسها در آنها تنش وارد سازد. میکروفون های خازنی معمولی عموماً برای تنظیم دستگاههای دیگر به کار می روند. برای این مقاصد الزام گذاشتن تقویت کننده مقدماتی در محفظه میکروفون عیبی ندارد، مگر اینکه چون اندازه فیزیکی میکروفون را زیاد می کند ممکن است پدیده پراش ایجاد شود واندازه گیری موجهای صوتی را مخدوش سازد.

یکی از برتریهای میکروفون خازنی در موقعی که برای استانده کردن سایر کمیت ها بکار می رود این است که مانند میکروفون های الکترودینامیکی احتیاجی به ترانسفورماتور ترونده ندارد. بدین طریق از تغییراتی در

نسبت ولتاژ ترانسفورماتور که سبب تغییر فرکانس ویا سبب تغییر بار می شود اجتناب می گردد وبه علاوه پاسخ مدار باز میکروفون خازنی نسبت به تغییرا تکمیت های فیزیکی از قبیل مقاومت ومغناطیس شدن مستقل است. در اثر این خاصیت امکان دارد میکروفون هایی ساخت که از لحاظ فیزیکی کاملاً مشابه با هم باشند و به علاوه تنظیم آنها ثابت بماند وبا گذشتن زمان تغییر نکند و از آن راه بتوان به کمک آن دستگاهی را بطور دقیق تنظیم کرد وبرای سایر کارها به کار برد.

جوجه را آخر نه، اول پاییز بشمارید!

jooje!!

چند نکته مهم برای آغاز سال تحصیلی جدید

سال تحصیلی جدید هم شروع شد ودیگه باید کم کم با کتاب و دفترا آشتی کنیم. امسال بچه های برق 83 وارد سال سوم می شن و من به عنوان عضو کوچکی از برق83 تصمیم دارم چند تا نکته مهم که می شه گفت یه جورایی تجربه سالهای گذشته هستن رو در اختیار شما قراربدم:

1- هدفتون رو از همین حالا تعیین کنید وروی اون متمرکز بشین، یک ذهن متمرکز قدرت تفکر وخلاقیت داره وپر از انرژی است. اگر تصمیم دارید تا مقاطع بالاتر ادامه تحصیل بدین از همین حالا به فکر خوب درس خواندن ، یادداشت برداری و مرور دروس سالهای قبل باشین در ضمن می تونین امسال به طور آزمایشی در کنکور ارشد شرکت کنین و اگر می خواهید وارد بازار کار شوید تحقیق کنید و را ههای ممکن را شناسایی کنید برای اینکار کسانی که قبل از شما جذب بازار کار شده اند می توانند راهنمای خوبی برای شما باشند وخلاصه اینکه نقشه ای برای آینده ترسیم کنید.

2- کتابهایی رو که اساتید به عنوان منبع معرفی می کنند زود تهیه، یا خریداری کنید ویا اینکه از کتابخانه یا سال بالایی ها امانت بگیرید. در هر حال روزهای آخر ترم زمان خوبی برای اینکار نیست.

3- تا می توانید از کلاس غیبت نکنید. تجربه ثابت کرده حتی بهترین جزوه ها نیز برای نویسندش خیلی خوبه و برای کسی که سر کلاس نبوده چندان ثمربخش نیست پس به امید جزوه گرفتن از دیگران نباشید.

4- بعضی از دانشجوها در دانشگاه علاوه بر درس خواندن فعالیتهای فرهنگی، سیاسی وغیره نیز دارند و بعضی دیگر در کنار درس خواندن کار هم می کنند. برای این دسته توصیه می کنم که یادشون باشه درس خواندن مهمترین وظیفه شون در حال حاضره وباید هر جا که احساس کردن این فعالیتها داره به درسشون لطمه وارد می کنه باید از فعالیتهای جنبی کم کنن.

5- واما در مورد دانشجوهای شهرستانی وخوابگاه...باید توجه داشته باشیم که خوابگاه هم می تونه مکان خیلی خوبی برای درس خواندن باشه وهم می تونه به جایی تبدیل بشه که اصلاً درس خوندن در اون امکان پذیر نیست پس خودتون رو به گپ زدن زیاد، عادت ندین وسعی از کنین از اول ترم با هم اتاقیهاتون در مورد ساعات مطالعه وساعات استراحت به توافق برسید.

6- و توصیه آخر اینکه درساتونو برای آخر ترم تلنبار نکنین تا می تونین در طول ترم اشکالاتتون رو رفع کنین چون شب امتحان نه استاد در دسترسه و نه همکلاسیهاتون وقت دارن.

امیدوارم این ترم برای شما پر از موفقیت باشه ...

توکل بر خدا...یا علی